Rondreizen Ierland

7 oktober 2024

Prachtige kusten en witte stranden tijdens rondreizen door Ierland

Rondreis door Ierland:

Ontdek de Magie van het Groene Eiland...

Ierland, het land van legendarische landschappen, eeuwenoude kastelen, hartelijke mensen en levendige cultuur, is de perfecte bestemming voor een onvergetelijke rondreis of vakantie. Van adembenemende kustlijnen tot bruisende steden, Ierland biedt voor ieder wat wils. Of je nu houdt van autorijden over bochtige landwegen, het proeven van fijne whiskey’s of het verkennen van spectaculaire nationale parken, een rondreis door Ierland heeft alles in zich om een reis vol avontuur en schoonheid te worden.

In deze blog bespreken we verschillende manieren om Ierland te ontdekken: van een fly drive avontuur en een whiskey tour tot de natuurpracht van de Wicklow Mountains, het Killarney National Park en de ongerepte Ierse westkust. Laten we beginnen!

1. Fly Drive Ierland

Vrijheid op Vier Wielen...

Een fly drive door Ierland biedt je de ultieme vrijheid om op je eigen tempo het eiland te ontdekken. Je vliegt naar een van de grote steden zoals Dublin of Cork, haalt je huurauto op en vanaf daar begint het avontuur! Het geweldige van een fly drive is dat je je reis kunt aanpassen naar eigen voorkeur. Stop waar je wilt, verken verborgen juweeltjes en geniet van de vrijheid van de open weg.

Je kunt bijvoorbeeld beginnen in Dublin, de levendige hoofdstad van Ierland. Breng een dag of twee door om de stad te verkennen: bezoek het Trinity College, wandel door St. Stephen’s Green en sluit je dag af met een pint in de wereldberoemde Temple Bar. Vanuit Dublin kun je richting het zuiden rijden naar Kilkenny, een charmante middeleeuwse stad met een imposant kasteel en historische straatjes. Daarnaast is het leuk om de bekende lokale brouwerij te bezoeken – Kilkenny Brewery.

Van daaruit is het een mooie rit naar Killarney National Park, een absoluut hoogtepunt van je rondreis. Dit park, gelegen in het zuidwesten van Ierland, biedt schitterende uitzichten over meren, bergen en bossen. Rijd de wereldberoemde Ring of Kerry, een van de mooiste autoroutes ter wereld, en geniet van de panoramische vergezichten.

Een fly drive door Ierland is perfect voor wie het beste van het land wil zien, zonder gebonden te zijn aan een vaste reisroute. Of je nu het noorden, zuiden of de westkust van Ierland verkent, elke hoek van dit eiland heeft iets bijzonders te bieden.

2. Whiskey Tour Ierland

Een Reizende Proeverij...

Voor de liefhebbers van whiskey biedt Ierland een fantastische kans om de beroemde Ierse whiskeycultuur van dichtbij te ervaren. De whiskey tour door Ierland neemt je mee langs enkele van de beste distilleerderijen van het land, waar je de kunst van het whiskey maken leert kennen en natuurlijk ook zelf kunt proeven van de Ierse trots.

Begin in Dublin, waar je de distilleerderijen van Jameson, Teeling en de Pearce & Lyons kunt bezoeken. Hier ontdek je de geschiedenis van deze wereldberoemde whiskey en krijg je de kans om verschillende varianten te proeven. Vanuit Dublin kun je naar Midleton, vlakbij Cork, om de Jameson Experience te beleven in de Old Midleton Distillery, een van de grootste en oudste whiskeydistilleerderijen van het land.

Voor een nog intiemere ervaring reis je naar Bushmills, gelegen in het noorden van Ierland. Hier bevindt zich de oudste legale whiskeydistilleerderij van de wereld, opgericht in 1608. Naast de indrukwekkende geschiedenis van de distilleerderij, is het de ideale plek om je smaakpapillen te trakteren op hun beroemde single malts.

Een whiskey tour is meer dan alleen proeven; het is een diepere kennismaking met de Ierse cultuur, waar whiskey symbool staat voor gezelligheid en traditie. Je kunt je tour ook combineren met het verkennen van het prachtige landschap rond de distilleerderijen, zoals de ruige noordkust bij de Giant’s Causeway of de glooiende heuvels van County Cork.

3. De Natuurpracht van Ierland

Wicklow Mountains, Killarney en de Westkust

Ierland is een paradijs voor natuurliefhebbers, en een rondreis door het eiland is niet compleet zonder een bezoek aan enkele van de mooiste nationale parken en landschappen.

Wicklow Mountains National Park

Op slechts een uur rijden van Dublin ligt het prachtige Wicklow Mountains National Park, een must-see tijdens je rondreis. Het park staat bekend om zijn uitgestrekte berglandschappen, meren en indrukwekkende watervallen. Bezoek Glendalough, een betoverend kloosterdorp dat teruggaat tot de 6e eeuw en geniet van een rustige wandeling langs de meren en door de bossen. Dit park is ideaal voor een dagtrip vanuit Dublin, maar je kunt er ook langer verblijven en genieten van de rust en stilte.

Killarney National Park

Zoals eerder genoemd, is Killarney National Park een van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Ierland. Het park biedt wandelroutes door dichte bossen, langs spiegelende meren en naar adembenemende uitzichtpunten. Bezoek het Muckross House en verken de tuinen, of maak een boottocht over de meren van Killarney. Voor wie van wandelen houdt, is een hike naar de top van Torc Mountain een geweldige manier om het park in al zijn glorie te bewonderen.

De Ierse Westkust

De westkust van Ierland is misschien wel het meest spectaculaire deel van het land, met ruige kliffen, verlaten stranden en kleine dorpjes. Bezoek de beroemde Cliffs of Moher, een van de meest iconische plekken in Ierland, waar de kliffen meer dan 200 meter hoog uit de Atlantische Oceaan oprijzen. Maak een stop in het charmante dorpje Doolin, bekend om zijn traditionele Ierse muziek en als toegangspoort tot de Aran Islands. De Wild Atlantic Way, een van de langste kustroutes ter wereld, neemt je mee langs de mooiste plekken van de westkust, van de baaien van Donegal tot de stranden van Kerry.

4. Waarom Kiezen voor een rondreis door Ierland?

Een rondreis door Ierland biedt een geweldige mix van cultuur, natuur, geschiedenis en avontuur. Of je nu kiest voor een flexibele fly drive, een culinaire whiskeytour of je hart ophaalt aan de natuur in de nationale parken, Ierland heeft voor elke reiziger iets bijzonders te bieden.

Met de warme gastvrijheid van de Ieren, de rijke cultuur en het gevarieerde landschap is elke dag weer een nieuwe ontdekking. Van het verkennen van de ruige kusten tot het genieten van een glas whiskey bij een knisperend haardvuur in een traditionele pub – je rondreis door Ierland zal je ongetwijfeld betoveren en herinneringen creëren die een leven lang meegaan.

Laatste blogs

Kastelen Schotland
Kastelen Schotland

Kastelen van Schotland De Magische Kastelen van Schotland: Een Reis door de Geschiedenis en Legende...

Lees verder
Vader en Zoon Uitjes
Vader en Zoon Uitjes

(Foto; Schotland gecombineerd met voetbal en whisky) Vader en Zoon Uitjes De perfecte manier om tijd...

Lees verder
De Schotse Hooglanden - The Highlands
De Schotse Hooglanden - The Hi...

(Image; By Jrockley - Own work, based on Image: Scottish clan map blank.png, Public Domain, Link) D...

Lees verder
Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan