Wanneer je toch in de buurt bent en je bent een whiskyliefhebber, waarom geniet je dan niet van een heerlijk meergangen whisky diner in Friesland. In het prachtige stadje Stavoren is het restaurant de Koebrug gelegen. Dit restaurant biedt al jaar en dag een heelrlijk whisky diner aan waarbij, bij iedere gang een aparte whisky wordt geserveerd.
Ook wanneer er een taxi georganiseerd dient te worden of we dienen hiervoor speciaal een adresje in de buurt aan de reis toe te voegen, alles is hierin mogelijk.
Appetizer
Frysk Hynder, 3 year old, Frisia
First Course
Soup of the day
Soep van de dag: Gele paprikasoep en een sneetje stokbrood met kerrie-oude kaas-roomkaas.
~
Haggis Bapao bun with peppered onion whisky chutney
Klein Bapao broodje gevuld met Haggis, geserveerd met ui, peper, whisky-chutney.
Second Course
Smoked salmon & shrimps with honeycaramelised onion garlic mayonnaise
Koudgerookte zalm uit eigen rookoven en roze garnalen met honing-gecarameliseerde ui knoflook mayo. Geserveerd met kleine salade.
The Malt ~ Old Pulteney, 12 year old, Coastal Highland
~
Salad with Frisian 'Emmentaler'cheese and whiskyraisins
Groene salade met rauwmelkse Tynjetaler kaas, whiskyrozijnen en geroosterde zonnebloempitten.
The Malt ~ Inchmurrin, 12 year old, Highland
~
Smoked produce of the day
Iets moois uit eigen rokerij
Voorbeeld: Salade met 'pulled garlic chicken' en honing whisky peper dressing.
The Malt ~ Monkey shoulder, triple malt, Speyside
Third Course
Beef with spicy bellpepper & garlic strifry
Op hoog vuur gebakken medaillons van Ierse diamanthaasbiefstuk met roerbak van spicy paprika en knoflook.
The Malt ~ Mortlach, 12 year old, Speyside
~
Cordon Bleu of regional pork filled with cheese and peat smoked ham
Cordon Bleu gevuld met kaas en turfgerookte rauwe ham, geserveerd met rode ui chutney.
The Malt ~ Glendronach, Peated, Speyside
~
Veal Ribeye Steak with Oyster mushroom & Vadouvan sauce
Kalfsribeye steak met oesterzwammen en Vadouvan saus
De gefermenteerde Vadouvan kruiden smaken licht naar kerrie.
The Malt ~ Highland park, 12 year old, Orkney
~
Fish of the day
Vis van de dag: Vraag ons er naar.
The Malt ~ ?
Fourth Course
Cranberry Crowdie
Vanille-roomijs met in whiskylikeur gewelde cranberries, geroosterde havermout en slagroom.
The Malt ~ An Cnoc, 12 year old, Speyside
~
Sticky Toffee Pudding
Huisgemaakt Schots dessertgebak; warm geserveerd met een scheutje room.
The Malt ~ Royal Lochnagar, 12 year old, Highland
~
Cheese platter
Kaasplankje met kaas uit Friesland en Groot Brittannië.
The Malt ~ Glenmorangie, 12 year old, port cask, Highland
Fifth Course
Coffee and more...
Graag serveren we nog koffie met daarbij een persoonlijk geadviseerde whisky!
Prijs klanten T4R:
zondag t/m vrijdag
€ 74,50 € 67,00 pp.
€ 48,50 € 43,50 pp. (zonder de whisky)
zaterdag
€ 74,50 € 69,50 pp.
€ 48,50 € 43,50 pp. (zonder de whisky)
Ruim 15 jaar ervaring
Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds
We maken elke reis eerst zelf
We passen elke reis naar uw wens aan